Klintehunden Snow 2023

Snow er fra august 2021 og er godkendt til avl i foråret 2023.

HD status: BB

Patella:      00

Helhedsindtryk ved mønstring: Flot hund med få mangler. 

Hun er fuld af energi og elsker at løbe, både hjemme i haven og på stranden. Hun er dog blevet lidt mere rolig efter at hun er kommet sig over teenagertiden og holder sig tæt på sine mennesker, som hun opmærksomt holder øje med.

Hun er tæt knyttet til hendes flok, der består af Bettina, Morten, vores 2 katte og 6 høns.

Hun er meget kontaktsøgende og kærlig indenfor flokken og hun elsker at ligge i skødet på en og blive nusset, men hun er meget reserveret overfor fremmede. Udenfor hjemmet ignorerer hun fremmede – hjemme hilser hun gerne på gæsterne, men træder et skridt tilbage, hvis de stikker hånden ned for at kæle.

Hun er livsglad og fuld af energi, elsker træning og leg. Hun er venlig overfor andre hunde, de fleste andre dyr (ræven undtaget) og mennesker – faktisk har vi aldrig set hende aggressiv.

Hun er en effektiv vagthund, der nok skal fortælle når der kommer nogen. 

Hun er en Alfa, der både letter ben og tisser 10 gange når vi går tur. Hun er selvsikker og kan fint være alene hjemme, selvom det ikke sker hver dag – faktisk er hun den eneste hund vi har haft, der aldrig har ødelagt noget – end ikke gnasket i en sko. Hun reagerer hverken på torden, skud eller nytårskrudt.

Med hendes kærlige sind, er Snow skoleeksemplet på, hvorfor den Gamle Danske Spids er Danmarks bedste familie hund.

Alfred er fra 2020 og er godkendt til avl i 2022.

HD status: BB

Patella:      00

Helhedsindtryk ved mønstring: Flot hund med få mangler.

Alfred er 50 cm høj og vejre 17 kg (2022). Han er avlsgodkendt i 2022 og blev i september 2023 far til sit 1. kuld hvalpe med Luna som mor. På papiret er han det perfekte valg som far til vores hvalpe, da Snow og han komplimenterer hinanden godt – både fysisk og af sind. Ejeren har givet følgende beskrivelse af ham:

Alfred har nogle utrolig intense og kloge øjne, der bare ikke er til at stå for. Men hans øjne lyver ikke… han er en klog hund, der elsker udfordringer af alle slags. Derfor går vi også til både “hverdagslydighed” og “nose work”, hvilket vi begge holder meget af.

Alfred har lært at kommunikere ved hjælp af “tale” knapper. Han har 10 ord/knapper og I øjeblikket er det “kærlighed” knappen der bliver brugt mest (udløser nusse tid).

Alfred er meget social. Blandt hans venner finder man både store og små hunde, usikre hunde, hvalpe, teenager, voksne og gamle, men Alfred er også god til at tilpasse sin leg til den han leger med. Engang imellem får vi positive kommentar ang. Alfreds hundesprog, hovedsagelig er det fra ejer af hanhunde, som “ikke kan med” andre hanhunde, men hvor deres hund alligevel syntes godt om Alfred. Vi oplever også tæver der normalt er lidt reserveret, være vild med Alfred.

Det sker tit at børn, teenager, unge og gamle har et behov for at råbe et kompliment om Alfreds udseende, når de passere os på cykel, går forbi eller bare sidder på en bænk.

Alfreds jagt instinkt er ikke udpræget og han går roligt udenom div fugle, når han får besked på det. Dog har han svært ved ikke at trække I snoren, hvis han ser en hare løbe forbi.

Alfred har et kærligt sind, og er en rigtig charmetrold, der med sine meget intense øjne og store smil, kan opnå det han elsker mest; opmærksomhed. Det betyder dog ikke at han er en nussetrold, der kan ligge i timevis og blive nusset – det har han for meget krudt i rumpen til. Der skal ske noget; træning, leg eller tumles. Han er også en hund der gerne vil tæt på og gerne helt op i hoved på dig, så han kan give en ordentlig gang våde kys. Det er kun når han er træt at han forvandles til en nussetrold – for en kort stund. Med få undtagelser, er han reserveret overfor fremmede, han vil gerne hen og hilse, men han går et skridt tilbage hvis de tager hånden ned for at kæle ham.